niedziela, 25 listopada 2012

Podstawy kuchni polskiej.

Aby zostać dobrym kucharzem najpierw trzeba opanować podstawy. Dlatego dziś na obiad były tradycyjne schabowe. Jasio rozbił kotlety, potem każdy doprawił świeżo wyciśniętym czosnkiem, solą, pieprzem i posmarował musztardą Dijon. Panierował i smażył na oleju.
Mama

-Jasiu chcesz coś dodać?
-Napisz, że były dobre.

2 komentarze:

  1. a ja nie pamietam żeby u nas sie robiło tradycyjne schabowe, wiec z checia bym spróbowała Twoich Janie. a nie ma zdjęcia efektu końcowego?

    OdpowiedzUsuń
  2. No nie, co za krótka pamięć! U nas nie było schabowych? Może nie w każdą niedzielę, ale od czasu do czasu... Zupełnie jak ojciec, który po roku małzeństwa zachwycił sie mielonymi u cioci Krysi z Bogudszyńca, bo nie jadł" ruski rok". Nieodrodna córeczka tatusia! Wypraszam sobie, by na łamach Jasiowego bloga uprawiać taką demagogię! Mama Jola.

    OdpowiedzUsuń